HalamanTAKAR


TAKAR-DIADAPTASIKAN DARI TABUNG KELUARGA ANAK-ANAK ROZIAH DAN DI ASASKAN OLEH ALLAHYARHAM HASSAN NORDIN

I made this widget at MyFlashFetish.com.

"KEHIDUPAN HAKIKI ADALAH SELEPAS MATI"

Tidak ada sesuatu makhluk pun di dunia ini yang mampu untuk melawan kehendak Penciptanya,dan tidak ada yang akan mampu menembusi 7 petala langit dan bumi.Maka yang demikian janganlah semasa hidup ini kita cuba melawan takdir tersebut.Gunakanlah kehidupan dunia dengan sepenuh kesyukuran terhadap Pencipta yang Maha Agung. Janganlah kita seakan mencuba untuk menongkat langit dan menggali bumi kerana semua itu adalah dari yang Hak..renungkan kalendar dan bertafakurlah barang sesaat cuma..

Modal Kecil,Bonus B'terusan&Lebih kepada Kemudahan

Modal Kecil,Bonus B'terusan&Lebih kepada Kemudahan
KLIK JE
Terdapat ralat dalam alat ini

Selasa, 30 Jun 2009

Logo WEB Prepaid4u.Net




Salam..buat semua, Prepaid4u.net telah berwajah baru melalui penukaran Logo websitenya oleh En.Adi Jaafar (Founderp4), Setelah hampir 2 tahun saya berada dalam bisnes ini,Alhamdulillah..xada lagi perkara yang mencurigakan berlaku..malah dari 1 masa ke 1 masa,sistem yang sedia ada sentiasadi 'Upgrade'kan oleh tenaga kerja MyEcash..serta di bantu oleh cabang2 Founder yang lain termasukla Founder p4.Dan sehingga kini (hari ni),MyEcash telah bekerjasama dengan CIMB serta MBB.Proses untuk menambah nilai akaun MyEcash dapat dilaksanakan dengan mudah melalui sistem E-Bank Maybank2u(klik utk tgk) serta Cimbcliks (klik utk tgk).Dan akan datang, ahli boleh menambah nilai melalui sistem E-Bank (Bank Islam).Semua yang dilakukan adalah utk kemudahan ahli2 seluruh malaysia.Yg penting adalah Usaha serta Keyakinan dan ditambah pula dengan suntikan modal yang kecil.(saya sertakan gambar event terkini).Saya lebih cenderung utk berkongsi pendapat dengan sahabat semua..pengguna telefon di malaysia lebih berminat menggunakan talian Prepaid kerana lebih mudah dan x memeningkan kepala.Secara peribadi saya berpendapat bahawa, penggunaan prepaid dan hp menjadi kewajipan bagi setiap orang (baik yang masih dalam alam persekolahan serta pelajar IPTA),mereka yang bekerja baik gomen @ swasta,suri rumah,boleh dikatakan semua lapisan masyarakat.Oleh sebab demikian,saya menjadikan MyeCash sebagai satu kemudahan bagi saya untuk tambah nilai di samping menjual kepada rakan2 dan ahli keluarga.Selama ini jugalah saya tidak pernah menjejakkan kaki ke kedai dan kiosk utk menambah nilai prepaid.Semua itu dilakukan melalui hp sendiri dan saya hanya berurusan dengan maybank dan cimb.Dengan hanya bermodalkan rm65,sehingga kini rebat yg saya perolehi melebihi nilai modal yang dikeluarkan.Apa yang saya dapat kiranya saya beli di kedai??Cuma tambah nilai yg dikehendaki sahaja yang dapat,tapi melalui MyeCash,saya mendapat rebat dan tambah nilai walaupun rebat itu hanya beberapa sen shj.Cuba kita bayangkan berapa byk rebat yang kedai @ kiosk dapat hanya dgn menjual topup??Mereka mengeluarkan modal yg agak besar utk menjalankan bisnes topup serta menjual peralatan telefon.Keuntungan yang mereka peroleh mmg berbaloi tp modal utk membuka sebuah kedai memerlukan masa yg agak pjg utk cover modal.Tapi,kita lebih suka ke kedai kerana hanya mengeluarkan modal rm10 utk topup.7 hari rm10,cuba kita kira dlm sebulan berapa kita keluarkan utk topup?Dlm setahun berapa nilai rm utk topup shj.Mmg ada 7eleven (24jam buka)tp adakah di setiap kwsan mempunyai 7eleven?Sekiranya ada 'urgent case' di waktu tgh malam,mana kita nk cari topup?Terpaksa membuang masa utk kluar mencari kdai menjual topup.Tp kita xpernah pikirkan akan masalah yang bakal menimpa.Dlam kajian ada menyatakan..minda kita lebih berfungsi kepada beberapa perkara sekiranya kita di aju soalan seperti berikut oleh penaja@penjual dan jawapan kita kepada penaja @ penjual:
S:-Anda ingin menambah pendapatan?
J:-bisnes MLM ker ni?Skim cepat Kaya ker?Kene cari orang ker?
S:-Anda ingin mendapat 4 angka sebulan?
J:-Boleh dapat ker?Besar modal tu..
S:-Modal kecik tp mampu capai.
J:-Ye ker ni.xkan modal kecil boleh dpt 4 angka..
S:-Ada modal rmxxxx?
J:-Ada,tp leh caya ker?
S:-Penah dgr nama sipulan sipulan ni?dia da pakai kete besar da..
J:-Penah,huii ptt la bergaya sgt dia..
S:-Anda berminat?
J:-Leh gak try tengok..
Akhirnya setelah di buat perbincangan dan dipersetujui,syarikat yang menjalankan bisnes tersebut adalah skim cepat kaya berkonsep baharu..Melepas,wang dilabur rmxxxx tp modal pn xdpt balik,yg dapat HAMPEH jer.. Minda kita dikuasai oleh pemikiran yang negatif setelah kita gagal dan ditipu oleh dalang2 yang mengaut keuntungan,oleh sebab demikian maka kita sentiasa berprasangka buruk terhadap segala jenis perniagaan yang berkonsepkan MLM @ yang sewaktu dengannya.Apabila perkara ini berlaku kita seolah2 fobia untuk mencuba kerana minda negatif kita terlalu kuat untuk berkata TIDAK!! Pengalaman saya selama hampir 18 tahun,saya gagal sebyk 10 MLM yang saya pernah Join, semua nya mempunyai masalah2 tertentu.Dah berpuluh ribu habis,jangka hayat lak xpanjang,Tp atas sebab minat dan ingin mencuba,maka saya tekadkan dalam diri,MyEcash berkonsep M-Commerce yg menjual produk prepaid adalah yang terakhir saya akan Join, klu gagal saya lebih rela wat kerja yang memenatkan dari menceburi bidang mcm ni.. utk tambah pendapatan. Alhamdulillah... saya memanjatkan syukur kepadaNya .. apabila tekad saya letakkan dalam diri, yang terakhir saya ikuti menjadi.. dengan tempoh hampir 2 tahun dalam Mymode/Myecash.. saya mendapat kemudahan, menambah pendapatan,menambah sahabat & rakan. Walaupun agak mendatar kerna lebih kepada penggunaan sendiri, tp saya merasakan untuk waktu jangka panjang, bisnes ini xakan berkubur seperti raja prepaid @ yang sewaktu dgnnya. Kata org lama:"biarlah bermula seperti bayi,lama2 akan dewasa juga, biarlah mengikut rasmi padi, lama2 makin berisi".Janganlah kita terlalu taksub utk mencapai kekayaan,kerna itulah akibat yang kita terpaksa telan.Kita memberi ruang kepada org yg ingin mengaut keuntungan akibat dari ketaksuban dan kebodohan yang kita sendiri ciptakan dan tonjolkan.Rasanya da terlalu panjang saya huraikan,marilah kita sama2 berfikir dan bermuhasabah diri agar di berikan petunjuk utk kita mencari keredhaan serta kejayaan..Kita umpama roda,xselalu di atas,maka pandanglah ke bawah kiranya berada di atas,dan dongaklah ke atas bila kita berada di bawah.. renungkanlah, wallahuaklam .... ..... .... ... ...salam

Isnin, 29 Jun 2009

BISMILLAHIRAHMANIRRAHIM...


SALAM BUAT SEMUA ....
Alhamdulillah..Buat pertama kalinya dalam sejarah hidup .Setelah melayari zaman cyber,baru kini saya dapat meng'create' blog sendiri,itu pun setelah di bantu oleh adik sendiri yang mahir dalam penciptaan blog..Wlaupun blog ini agak ringkas dan tidak seperti lain2 blog yang canggih..tapi saya bersyukur kerana dpt juga mencipta blog sendiri (maklumlah buta IT sikit).Dengan adanya blog ini,saya merasakan diri saya seolah2 seorang pelajar IT yang sedang mempelajari teknik zaman cyber.
Segala apa yang terpendam akan saya luahkan dalam blog ini. kecuali yang melibatkan hak2 peribadi, umum yang melampau, fitnah, umpatan, menjatuhkan maruah individu tertentu, serta perkara yang bercanggah dengan hak2 seorang muslim.

ANDA ADALAH PENGUNJUNG YANG KE

Pengikut